/getmedia/7af2117c-e99c-4e04-b59a-9729d7fd9d5a/Mole_Point-losse-reiskaarten-ov-chipkaart-schaduw.png?width=788&height=1000&ext=.png

Een boete voor zwartrijden..

Reizen zonder te betalen noemen we zwartrijden. Dat is niet zoals het hoort tegenover ons, de vervoerder, en ook niet tegenover de andere mensen in de bus, die wél betaald hebben. Daarom doen we er bij allGo alles aan om iedereen te laten betalen voor zijn reis. Want laten we eerlijk zijn, zo hoort het gewoon.

Een boete krijgen voor zwartrijden is onnodig, want je kunt gewoon een kaartje kopen. We helpen je graag op weg. 

Hoe kom ik aan een vervoerbewijs?

Reizen met allGo en R-net begint met het kopen van een buskaartje. Maar hoe kom je daar nu aan?
  • Je kunt kiezen voor een OV-chipkaart. Dat werkt net zoals in de trein. Je koopt saldo of een abonnement via de webshop op www.allGobus.nl en laadt het op je OV-chipkaart.
  • Heel makkelijk is het kopen van een kaartje via onze allGo app. Die is er voor iOS en Android. De app tovert een barcode op je scherm, die je onder het check-in apparaat in de bus houdt.
  • Of je koopt een kaartje bij één van de verkooppunten in Almere. Die vind je hier.
  • Ook in de bus kun je een kaartje kopen. Daarvoor gebruik je de rode verkoopautomaat in de allGo bussen. Die zitten in het midden van de bus.
  • Of, als je met de rood-grijze R-net bus reist, dan koop je een kaartje bij de chauffeur.
Let goed op: Je kunt in de bus alleen met je PIN-pas of je Credit Card betalen. Contant geld wordt uit veiligheidsoverweging niet meer geaccepteerd.
 

Ik heb een boetepakket ontvangen en nu?

Je hebt een boetepakket gekregen, omdat je niet hebt betaald voor je reis. Dat is jammer, kost je
onnodig geld en het geeft gedoe. Net als in iedere winkel is betalen voor wat je koopt heel gewoon. Dat snapt iedereen. Door te betalen voor je vervoerbewijs en netjes in- en uit te checken, voorkom je dat je in de toekomst weer een boete krijgt. En dat wil je natuurlijk helemaal niet!

Het boetepakket helpt je daarbij. De ingestoken OV-chipkaart biedt allGo je aan, zodat je niet langer zwart hoeft te reizen. Sterker nog: je kunt met deze kaart zelfs 10 reizen maken! Zorg er wel voor dat je ruim vóór de 10de reis, nieuw saldo laadt op de kaart. Hoe dat gaat lees je hieronder.

Hoe laad ik saldo op mijn OV-chipkaart?

In Almere zijn 15 punten waar saldo (geld) op de OV-chipkaart geladen kan worden, namelijk:
  • allGo Servicewinkel Stationsplein 22
  • allGo verkoopautomaten op Halte Passage, Stadhuisplein en Flevoziekenhuis (zilverkleurig)
  • NS verkoopautomaten op Stations Almere Centrum, Poort, Muziekwijk, Parkwijk, Buiten en Oostvaarders (geel)
  • VVV / Almere City Marketing De Diagonaal 199
  • Albert Heijn, Deen en Vomar Supermarkten

 

Volg simpelweg de instructies op de automaten en zet binnen enkele minuten geld op je kaart. Zodra dat geregeld is, kun je in- en uitchecken in de allGo- en R-net bussen. Daarmee voorkom je een boete.

LET OP: Onze controleurs werken regelmatig in burgerkleding. Betaal dus altijd voor je reis.