Dienstregeling 2020

Hier vind je de folders en lijnennetkaarten van de dienstregeling die geldig is vanaf 15 december 2019

Plan jouw reis vooraf met onze handige reisplanner.

Vanaf a.s. vrijdag 22 januari vind je op deze pagina de nieuwe dienstregelingboekjes en lijnennetkaarten m.b.t. de dienstregeling die per 31-01-2021 ingaat. Meer informatie over de wijzigingen vind je in het nieuwsbericht.
Belangrijkste wijzigingen

Belangrijke wijzigingen

  • De rijtijden van alle buslijnen zijn geanalyseerd. Uit de analyse bleek dat ritten regelmatig te vroeg reden. Met ingang van de nieuwe dienstregeling zijn de rittijden realistischer ingesteld, waardoor het minder vaak voorkomt dat de bus te vroeg of te laat langs de halte rijdt.
  • In de vroege ochtend zijn de frequenties van de stadslijnen (M-lijnen) gewijzigd. De stadslijnen rijden voortaan vanaf 7.00 uur de maximale spitsfrequentie.
  • Op zaterdag rijden de bussen het hele jaar door dezelfde dienstregeling. Er is dus geen afwijkende dienstregeling meer op de zaterdag in de vakantieperiodes.
  • De aansluitingen op busstation ’t Oor verbeteren. In de spits betekent dit dat er niet altijd meer aangesloten wordt op Muiden P&R.
  • Op Station Centrum verbetert de aansluiting op de eerste en de laatste treinen. Ook op een nieuwe extra vroege trein naar Schiphol wordt voortaan aangesloten door alle stadslijnen (M-lijnen).
  • In verband met de drukte op lijn M4 en M7 rijden hier voortaan alleen nog grote (15 meter) bussen. Hierdoor hebben reizigers een grotere kans op een zitplaats.  

Opmerkingen per lijn

Lijn M3 Station Centrum - Componistenpad
We passen de frequentie van lijn M3 aan. Deze lijn blijft hoogfrequent, maar rijdt over de hele dag iets minder vaak. Daarnaast is de lijn M3 voortaan beter afgestemd op lijn M6. Hierdoor rijden de bussen tussen Station Centrum en Beatrixpark beter verspreid, waardoor er meer reismogelijkheden voor reizigers zijn.

Lijn 22 (FlexiGo) Station Buiten - De Vaart
De halte P.I. Almere van lijn 22 heet voortaan Pontonweg.

Lijn 326 (R-net) Almere – Blaricum
Tussen de haltes Vogelweg en Stichtsebrug wordt een halte toegevoegd voor de R-net lijn 326. De nieuwe halte heet Stichtsekant en komt in de loop van 2020 in gebruik.

Lijn 327 en 328 (R-net) Amsterdam - Almere Haven
In verband met de lage bezetting eindigen er ‘s ochtends zes ritten van de R-net lijnen 327 en 328 vanuit Amsterdam op de Steiger. Deze ritten rijden niet door Almere Haven. Alle andere ritten blijven wel gewoon door Almere Haven rijden. 

Lijn 323 en 328 (R-net) Almere - Amsterdam
Met ingang van de nieuwe dienstregeling is lokaal vervoer in Amsterdam toegestaan op de R-net lijnen 323 en 328. Dat betekent dat reizigers die alleen binnen Amsterdam reizen ook mogen in- en uitstappen.