Dienstregeling 2021

5-1-2021
De wereld om ons heen verandert. We werken meer vanuit huis, zijn minder vaak op pad en zijn op andere tijden onderweg. Wij veranderen mee. Hoe je in de toekomst ook reist, wij zijn er voor jou. Maar nét even anders. Op 31 januari verandert onze dienstregeling. De grootste wijziging dit jaar is dat het nachtnet rondom Almere wordt aangepast en dat R-net tot en met de zomer dezelfde dienstregeling gaat rijden. Bekijk hieronder wat er voor jou verandert.


Wijzigingen voor de R-NET lijnen.

322 Almere - Amsterdam Amstelstation
In de spits gaat de frequentie van de lijn naar twee keer per uur.  Wel zijn er extra ritten tussen Parkwijk en Poort ook tijdens de schoolvakanties.

323 Almere - Amsterdam Bijlmer Arena
In de spits gaat de frequentie van de lijn naar twee keer per uur. In de zomer blijven we dezelfde dienstregeling rijden.

326 Almere - Blaricum
Lijn 326 gaat in de daluren iets minder rijden.

327 Almere Haven - Amsterdam Amstelstation
Tijdens de spits zijn er extra ritten toegevoegd. In de zomer blijven we dezelfde dienstregeling rijden.

328 Almere Haven - Amsterdam Bijlmer Arena
Tijdens de spits zijn er extra ritten toegevoegd. In de zomer blijven we dezelfde dienstregeling rijden.

Wijzigingen Metrolijnen

M1 Havenmetro
De lijn krijgt op de vrijdag en zaterdag extra ritten in de nacht ter vervanging van de N23.

M2 Buitenmetro
De lijn krijgt op de vrijdag en zaterdag extra ritten in de nacht ter vervanging van de N21 en N23

M3 Muziekmetro
Tijdens de spits, dal en zaterdagen wordt de frequentie van de lijn teruggebracht en enkele ritten geschrapt. Wel blijft het mogelijk om tijdens de spits elke 10 minuten een bus te pakken. Op Almere Centrum zullen de M3 en M6 waar mogelijk aansluiten op de M5. 
In de spits richting Kruidenwijk rijdt er iedere 4 tot 6 minuten een bus in beide richtingen. In de rustige uren en op zaterdag rijdt er voortaan elke 15 minuten een bus naar een deel van Muziekwijk. Voorheen was dat iedere 10 minuten. Richting Kruidenwijk rijdt er iedere 6 tot 9 minuten een bus in beide richtingen.

M4 Poortmetro
Minder ritten tijdens de spits. Wel blijft het mogelijk om tijdens de spits elke 6 minuten een bus te pakken. In de ochtend wordt de aansluiting op de intercity richting Den Haag verbeterd

M5 Dansmetro
Minder ritten rijdens de spits. Wel blijft het mogelijk om tijdens de spits elke 6 minuten een bus te pakken. Daarnaast wordt op sommige momenten de aansluiting op de M7 verbeterd

M6 Noorderplassenmetro
Tijdens de spits, dal en zaterdagen wordt de frequentie van de lijn teruggebracht en enkele ritten geschrapt. Wel blijft het mogelijk om tijdens de spits elke 10 minuten een bus te pakken. Op Almere Centrum zullen de M3 en M6 waar mogelijk aansluiten op de M5

M7 Parkmetro
Tijdens spits wordt de frequentie naar beneden gebracht. Wel blijft het mogelijk om tijdens de spits elke 6 minuten een bus te pakken.Daarnaast wordt op sommige momenten de aansluiting op de M5 verbeterd. Op vrijdag en zaterdag zijn er extra ritten in de nacht ter vervanging van de N22.

22 FlexiGo
Geen wijzigingen

24 DuinGo
Weekendbediening is alleen geldig van mei t/m september

25/525 NobelGo
Aansluiting met de M5 is veranderd en nog maar een richting op. In de ochtend van 25/525 op de M5 en in de middag andersom.

Wijzigingen Nachtlijnen
Vanwege de coronamaatregelen rijdt het nachtnet tijdelijk niet. De wijzigingen gaan pas in, zodra het nachtnet weer gaat rijden. Hierover zullen wij je t.z.t. informeren.

N21
De lijn is vervallen. De ritten worden opgevangen door de M2 en N23

N22
De lijn wordt ingekort en rijdt tot Station Buiten. Het overige gedeelte in de wijk wordt opgevangen door de M2 en M7.

N23
De lijn gaat via een andere route rijden. De M1 zorgt voor de verbinding met Almere Haven en t' Oor. De lijn sluit aan op het NS Nachtnet vanaf Amsterdam CS.

Plan hier je reis voor vertrek en voorkom verrassingen.

Klik hier voor de digitale dienstregelingboekjes en lijnnetkaart geldig vanaf 31 januari 2021.