Gewijzigde dienstregeling i.v.m. onderhoud busbanen Almere

29-7-2019
De gemeente Almere voert de komende tijd onderhoudswerkzaamheden uit aan de busbanen in de stad. Dit heeft gevolgen voor de dienstregeling van de bussen. De eerstkomende werkzaamheden aan de busbanen vinden plaats in de Kruidenwijk / Waterwijk (weekend van 9 t/m 11 augustus en weekend van 16 t/m 18 augustus) en in de Oostvaardersbuurt (12 t/m 14 augustus). Meer informatie over de aard van de werkzaamheden vind je op www.almere.nl/werkaandeweg. Hieronder vind je informatie over de wijzigingen in de routes en dienstregeling van de bussen in Almere.

Heb je vragen over de omleiding? Dat begrijpen we. We staan voor je klaar op Twitter en Facebook. Of stel je vraag aan onze Klantenservice. Liever persoonlijk contact? Dat kan ook. De servicewinkel is extra geopend op zaterdag 10 augustus (van 10:00 t/m 17:00) en zondag 11 augustus (van 12:00 t/m 17:00).

Omleiding Oostvaardersbuurt (lijn M2)

Wanneer is de dienstregeling gewijzigd?
Maandag 12 augustus 04.00 uur t/m donderdag 15 augustus 04.00 uur

Wat is er gewijzigd?
De busbaan in de Oostvaardersbuurt is afgesloten. Lijn M2 rijdt een gewijzigde route en op een deel van het vervallen traject in de Oostvaardersbuurt rijdt een pendelbusje. Vervallen haltes: Oostvaardersbuurt, Seizoenenbuurt Noord en Seizoenenbuurt Zuid. Check het kaartje voor een overzicht van de wijzigingen.

Lijn M2
De bus rijdt tussen Station Buiten en Station Oostvaarders de route van lijn M7 via de Regenboogbuurt en de Eilandenbuurt. De bus stopt NIET bij de bestaande haltes op deze route. Wil je hier in of uitstappen maak dan gebruik van lijn M7.
Op de Evenaar (ter hoogte van de Djokjakartaweg) wordt in beide richtingen een tijdelijke halte geplaatst waar je in- en uit kunt stappen. Deze halte is ter vervanging van de vervallen halte Seizoenenbuurt Zuid.

Pendelbus
Voor reizigers in de Oostvaardersbuurt rijdt er tussen Station Oostvaarders en de halte Seizoenenbuurt Noord, 3 keer per uur een pendelbusje (lijn 822). Deze kleine bus rijdt via het gewone wegennet. In de nabijheid van de halte Oostvaardersbuurt wordt een tijdelijke halte geplaatst voor de pendelbus. De bestaande halte Seizoenenbuurt Noord is bereikbaar en wordt daarom gebruikt voor de pendelbus.

Vertrektijden pendelbus (de hele dag iedere 20 minuten):
Oostvaarders - Seizoenenbuurt: v. 5.01, 5.21 elke 20 min. t/m 0.41 uur.
Seizoenenbuurt - Oostvaarders: v. 4.51, 5.11 elke 20 min. t/m 0.51 uur.
Check de vertrektijden van alle bussen in Almere in de reisplanner.

Omleiding Kruidenwijk / Waterwijk (lijn M2, M3, M6, N21 en N22)

Wanneer is de dienstregeling gewijzigd?
vrijdag 9 augustus 20.00 uur t/m maandag 12 augustus 04.00 uur
vrijdag 16 augustus 20.00 uur t/m maandag 19 augustus 04.00 uur

Wat is er gewijzigd?
De busbaan in de Kruidenwijk is afgesloten tussen de haltes Staatsliedenwijk en Beatrixpark.
Vervallen haltes: Staatsliedenwijk, Kruidenwijk Oost en Kruidenwijk West.
De busbaan in de Waterwijk is afgesloten tussen de haltes Staatsliedenwijk en FBK Sportpark.
Vervallen haltes: Staatsliedenwijk, Markerkant, Waterwijk West en Waterwijk Oost.

Hieronder de wijzigingen per lijn (zie ook het kaartje met de wijzigingen)

Lijn M2
Komende vanaf de Stripheldenbuurt rijdt lijn M2 tot de halte FBK Sportpark. Dit is het eindpunt en tevens beginpunt van lijn M2 richting de Stripheldenbuurt. Reizigers voor Station Centrum moeten via Station Buiten met lijn M7 naar Station Centrum reizen.

Let op! Op vrijdag 16 augustus voetbalt Almere City een thuiswedstrijd. Zorg dat je tijdig, voor de omleiding start, in het stadion aanwezig bent!

Pendelbus
Voor reizigers in de Waterwijk rijdt er tussen de halte Waterwijk Oost en Station Centrum, 1 keer per uur een pendelbusje (lijn 802). Deze kleine bus rijdt via het gewone wegennet. In de nabijheid van de bestaande haltes op de busbaan, worden tijdelijke haltes geplaatst.

Vertrektijden pendelbus Waterwijk (de hele dag één keer per uur):
Station Centrum - Waterwijk Oost: v. 5.04, 6.04 elk uur t/m 1.04 uur.
Waterwijk Oost - Station Centrum: v. 5.17, 6.17 elk uur t/m 1.17 uur.
Op vrijdag vertrekt de eerste bus naar Waterwijk om 20.04 uur en de eerste bus naar Station Centrum om 20:17 uur.

Lijn M3 en M6
Deze beide lijnen vervallen en worden gecombineerd tot één lijn: M36. De route van lijn M36 is als volgt: Vanaf de halte Noorderplassen Noord de normale route van lijn M6 tot de halte Beatrixpark. Dan via de route van lijn M3 naar de halte Componistenpad en via de route van lijn M4 naar Station Centrum. De terugroute in omgekeerde volgorde. 

Pendelbus Kruidenwijk
Voor reizigers in de Kruidenwijk rijdt er tussen de (tijdelijke) halte Kruidenwijk West en Station Centrum, 1 keer per uur een pendelbusje (lijn 806). Deze kleine bus rijdt via het gewone wegennet. In de nabijheid van de bestaande haltes op de busbaan, worden tijdelijke haltes geplaatst.

Vertrektijden pendelbus Kruidenwijk (de hele dag één keer per uur):
Station Centrum - Kruidenwijk West: v. 4.35, 5.35 elk uur t/m 0.35 uur.
Kruidenwijk West - Station Centrum: v. 4.48, 5.48 elk uur t/m 0.48 uur.
Op vrijdag vertrekt de eerste bus naar Kruidenwijk om 20.35 uur en de eerste bus naar Station Centrum om 20:48 uur.

Nachtlijn N21 en N22
Nachtlijn N21 rijdt tussen Station Centrum en Station Buiten de route van lijn M7, via Parkwijk en Tussen de Vaarten. Nachtlijn N22 rijdt tussen Station Muziekwijk en Station Centrum de route van lijn M4, via Stedenwijk. Check de vertrektijden van alle bussen in Almere in de reisplanner.