Khalid voor één dag baas bij allGo

25-1-2018

Op donderdag 25 januari 2018 organiseert JINC, Baas van Morgen. Hierbij mogen 200 kinderen door heel Nederland voor één dag op de stoel gaan zitten van verschillende CEO’s, politici en hoofdredacteuren. Zij werken aan een vraagstuk, zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt en doen een waardevol contact op voor het leven. De jongeren die meedoen aan JINC Baas van Morgen groeien op in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Samen met het bedrijfsleven geeft JINC deze kinderen kans om te groeien en daarmee kans op een betere toekomst. De 16-jarige Khalid is uitgenodigd door Chris Hogeveen, concessiemanager allGo bij Keolis Nederland, om voor een dag zijn plaats in te nemen. Een frisse kijk van een jong talent in een organisatie die als doel heeft om kinderen in hun kracht te zetten.

‘’Tijdens ‘Baas van Morgen’ kunnen jongeren ervaren hoe het is om de leiding te hebben, zien ze hoe een bedrijf werkt en doen ze waardevolle contacten op’,’ vertelt Chris Hogeveen: ‘’Jongeren hebben vaak een verfrissende kijk op zaken. Ook voor ons is het waardevol om te luisteren naar de ideeën en ervaringen van Khalid’’.

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is in een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim of capabel hij of zij ook is.

Daarom organiseert JINC, naast al haar reguliere projecten, jaarlijks het feestelijke evenement Baas van Morgen. Kinderen kunnen dan niet alleen ervaren hoe het is om aan de top te staan, ze leren ook van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente, redactie of culturele instelling in elkaar zit. De ‘grote’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later in hun loopbaan nog eens een beroep op hen mogen doen.

#JINC #baasvanmorgen

Khalid voor één dag baas bij allGo