Nachtlijnen rijden tijdelijk niet vanwege nieuwe regionale coronamaatregelen

25-9-2020
Op 27 september 18.00 uur gaat de nieuwe noodverordening COVID-19 in de Veiligheidsregio Flevoland in. Dat betekent onder andere dat de horeca in de regio tot uiterlijk 01.00 uur mag openblijven. Deze maatregelen zijn gericht op het voorkomen van risicovolle groepsvorming en dienen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het nachtnet van Almere rijdt normaal gesproken op vrijdag- en zaterdagnacht van en naar Amsterdam en binnen Almere. Deze nachtlijnen hebben als voornaamste doel om mensen vanuit de uitgaansgelegenheden naar huis te rijden. Daarom zullen de nachtbussen (N21/N22/N23) met ingang van vrijdag 2 oktober tot nader order niet rijden. Dat betekent dat de laatste bussen vanuit Amsterdam rond 01.00 uur vertrekken. 

Vanaf vrijdag 16 oktober zullen op de vrijdagen ook de extra late ritten van de allGo stadslijnen (M1 t/m M7) niet meer rijden en eindigt de dienstregeling op vrijdag net zo laat als op donderdag (laatste ritten rond 2 uur ’s nachts). Op zaterdag blijven de extra late allGo ritten wel rijden i.v.m. aansluiting op de laatste treinen.