Tarieven 2024

11-12-2023

De tarieven voor 2024 blijven grotendeels gelijk aan die van 2023. Echter komen er in Almere ook nieuw producten bij en gaan er een aantal uit het assortiment. Hieronder vind je de wijzigingen op een rij:

Klik hier voor een overzicht van alle tarieven 2024.

Instaptarief
Om op saldo te kunnen reizen moet je voor een reis met de bus een minimaal bedrag op je OV-chipkaart hebben staan. Dit is het instaptarief, je kunt dit zien als een soort borg. Als je uitcheckt krijg je het instaptarief weer terug. Voor 2024 wordt het instaptarief verhoogd naar €6,- voor R-net en naar €8,- voor reizen met de nightGo-lijnen N22 en N23. Voor ritten met de allGo bus blijft het instaptarief €4,-.

Losse tickets
I.v.m. de komst van OVpay (in- en uitchecken met je betaalpas) verdwijnen de volgende losse ritkaarten: Half uur, Uur en Dalretour Amsterdam. Daarvoor in de plaats komen er 2 nieuwe dagkaarten bij: Dagkaart Almere Kids en Dagkaart Almere Streek. Update 15-01-2024: Dagkaart Almere Streek Kids toegevoegd.

De Dagkaart Almere gaat voor het eerst sinds 2018 in prijs omhoog en wordt €7,00. Het kindergroepticket voor scholen en BSO's wordt €31,00 en is vanaf januari verkrijgbaar via de Tranzer app.

Meerreizenkaarten
Vanaf 1 januari zijn alleen nog de Dal-varianten beschikbaar voor allGo en R-net. Heb je nog een DAG-variant op je OV-chipkaart staan? Geen probleem, deze reizen kan je gewoon nog opmaken in 2024 gedurende de looptijd van je product.

Maandabonnement
Met het Go Almere Vrij abonnement kan je onbeperkt reizen met de allGo en R-net bus binnen Almere. Vanaf 1 januari wordt er leeftijdskorting toegepast. Dit betekent dat kinderen, jeugd en senioren 34% korting krijgen. I.p.v. €93,50 betalen ze vanaf dan €61,50. Reis je nu nog met een RNZA 2 ster-abonnement binnen Almere, dan is het vanaf januari goedkoper om over te stappen. Daarnaast is er voor de eerste maanden van 2024 een speciale actieprijs voor kinderen en jeugd: i.p.v. €61,50 betaal je tijdelijk maar €50,- voor een maandabonnement.

NIEUW: Senioren Dal Maandabonnement. Deze is in de plaats gekomen van het Go Senioren Dal Winter- en Jaarabonnement. Voor slechts €25,00 per maand kan de 65-plusser vanaf 09.00 's ochtends onbeperkt met de allGo en Keolis R-net bussen reizen. Ook richting Amsterdam en Blaricum.


Jaarabonnementen
Alle winter- en jaarabonnementen gaan uit het assortiment. Reis je op dit moment met het Go Almere Vrij Jaarabonnement of het Go Jongerenabonnement, dan kan je die gewoon blijven gebruiken t/m einde van de looptijd. Daarna kan je overstappen op een maadnabonnement. Wil je toch graag een jaarabonnement, dan kan je in 2024 nog kiezen voor het Randstad Noord Zone Jaarabonnement.