Vanaf 15 december 2019 een nieuwe dienstregeling voor allGo

10-12-2019
Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling van allGo in voor het busvervoer in en rond Almere. Jaarlijks wordt de bezetting en dienstregeling geanalyseerd en worden er wijzigingen doorgevoerd. De nieuwe dienstregeling komt mede tot stand op basis van tips en feedback van reizigers en chauffeurs. Ook zijn er gesprekken gevoerd met het ROCOV en de gemeente Almere. Dit alles met als doel een logische reis voor onze reizigers met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden. Hieronder hebben wij de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot de nieuwe dienstregeling op een rij gezet.

Belangrijke wijzigingen

  • De rijtijden van alle buslijnen zijn geanalyseerd. Uit de analyse bleek dat ritten regelmatig te vroeg reden. Met ingang van de nieuwe dienstregeling zijn de rittijden realistischer ingesteld, waardoor het minder vaak voorkomt dat de bus te vroeg of te laat langs de halte rijdt
  • In de vroege ochtend zijn de frequenties van de stadslijnen (M-lijnen) gewijzigd. De stadslijnen rijden voortaan vanaf 7.00 uur de maximale spitsfrequentie.
  • Op zaterdag rijden de bussen het hele jaar door dezelfde dienstregeling. Er is dus geen afwijkende dienstregeling meer op de zaterdag in de vakantieperiodes.
  • We verbeteren de aansluitingen en overstap op busstation ’t Oor tussen de diverse R-net lijnen. Zo zorgen we voor een betrouwbare overstap. Als gevolg hiervan kunnen we in de spits niet alle aansluitingen op Muiden P&R garanderen.
  • Op Station Centrum verbetert de aansluiting op de eerste en de laatste treinen. Ook op een nieuwe extra vroege trein naar Schiphol wordt voortaan aangesloten door alle stadslijnen (M-lijnen).
  • In verband met de drukte op lijn M4 en M7 rijden hier voortaan alleen nog grote (15 meter) bussen. Hierdoor hebben reizigers een grotere kans op een zitplaats.  

Opmerkingen per lijn

Lijn M3 Station Centrum - Componistenpad
We passen de frequentie van lijn M3 aan. Deze lijn blijft hoogfrequent, maar rijdt over de hele dag iets minder vaak. Daarnaast is de lijn M3 voortaan beter afgestemd op lijn M6. Hierdoor rijden de bussen tussen Station Centrum en Beatrixpark minder vaak achter elkaar aan, waardoor er meer reismogelijkheden voor reizigers zijn.

Lijn 22 (FlexiGo) Station Buiten - De Vaart
De halte P.I. Almere van lijn 22 heet voortaan Pontonweg.

Lijn 326 (R-net) Almere – Blaricum
Tussen de haltes Vogelweg en Stichtsebrug wordt een halte toegevoegd voor de R-net lijn 326. De nieuwe halte heet Stichtsekant en komt in de loop van 2020 in gebruik.

Lijn 327 en 328 (R-net) Amsterdam - Almere Haven
In verband met de lage bezetting eindigen er ‘s ochtends zes ritten van de R-net lijnen 327 en 328 vanuit Amsterdam op de Steiger. Deze ritten rijden niet door Almere Haven. Alle andere ritten blijven wel gewoon door Almere Haven rijden. 

Lijn 323 en 328 (R-net) Almere - Amsterdam
Met ingang van de nieuwe dienstregeling is lokaal vervoer in Amsterdam toegestaan op de R-net lijnen 323 en 328. Dat betekent dat reizigers die alleen binnen Amsterdam reizen ook mogen in- en uitstappen.

Reis plannen

allGo verzorgt het busvervoer in Almere in opdracht van de gemeente Almere. De nieuwe folders en lijnennetkaarten zijn beschikbaar op www.allgobus.nl/dienstregeling2020. Ook zijn de lijnen en dienstregeling via de interactieve reisplanner te bekijken. Hiermee krijgen reizigers een visueel, begrijpelijk en actueel overzicht van hun reismogelijkheden. Daarnaast attenderen wij onze reizigers op de nieuwe dienstregeling via de beeldschermen in de bussen, de dynamische borden bij diverse haltes en via social media.