/getmedia/6afadd3e-2f1f-4f01-b2f8-ca11f07f178e/OVpay-Header-landingspagina-OV-pas-Proef-1200x400-02A.jpg?width=1200&height=400&ext=.jpg

Wil jij als eerste de nieuwe OV-pas testen?

OVpay is het nieuwe in- en uitchecken in het OV. Je kunt al in- en uitchecken met je betaalpas, creditcard of mobiel. Nu komt de nieuwe OV-pas erbij. Ook daarmee kun je straks overal in Nederland reizen met de trein, bus, tram en metro. Wil jij de OV-pas als eerste uitproberen? Meld je dan nu aan via de button onderaan deze pagina.

Naar wie zijn we op zoek?

Voordat heel Nederland gebruik kan maken van de OV-pas, beginnen we in Almere. Daar gaat een klein groepje mensen testen of het bestellen en gebruiken van de OV-pas soepel verloopt.

Je kunt meedoen als je:
• regelmatig in Almere met een bus van allGo (Keolis) reist.
• zonder korting of abonnement reist.

Wat ga je doen?

We willen weten wat we nog kunnen verbeteren. Daarom gaan we je vragen om:

 • de OV-pas te bestellen via de OVpay app.*
 • saldo op je OV-pas te zetten via de OVpay app.
 • in- en uit te checken met je OV-pas in een bus van allGo (Keolis).
*De OV-pas kost € 6.

Je krijgt een mail van ons, zodra je de OV-pas kunt bestellen. Tijdens je deelname ontvang je 4 vragenlijsten. Voor iedere lijst heb je steeds 2 weken de tijd. Na je deelname kun je je OV-pas blijven gebruiken. Eerst alleen in Almere met allGo, later in heel Nederland.


Is er een vergoeding?

Na iedere ingevulde vragenlijst ontvang je € 5,- saldo op je OV-pas.
(4 vragenlijsten x €5,- is totaal €20,- reissaldo voor je deelname) 


Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je meedoen? Meld je dan nu aan via onderstaande button. Na je aanmelding ontvang je een
mail met verdere uitleg. Verwacht wordt dat de proef na de vakantieperiode van start gaat.

Belangrijkste voorwaarden op een rij:

 • Alleen geldig voor reizen met de allGo bus in Almere (M1 t/m M8, lijn 22 en lijn 24) en de Keolis R-netlijnen binnen en buiten Almere (322, 326, 327, 330 en de nachtlijnen N22 en N23).
 • Overstappen is toegestaan op alle allGo of Keolis R-netlijnen. Let op: de OV-pas is niet te gebruiken bij andere vervoerders! 
 • Je dient altijd in- en uit te checken met de OV-pas.
 • Saldo opladen kan alleen via de OVpay app.
 • Goed om te weten: als je gaat reizen met je OV-pas, dan heb je -net als op je OV-chipkaart- saldo nodig om in te kunnen checken. Tijdens de proef is dat in zowel de allGo als R-net bus minimaal €4,-. 
 • Er zullen in de periode van april-juli 2024 verschillende startdata zijn voor deelname aan de proef. Je wordt via e-mail geïnformeerd wanneer je kan starten met de proef. Vanaf de start van de proef kan je gedurende 2,5 maand benaderd worden voor onderzoek en enquêtes, daarna eindigt de proef. Je wordt hierover via e-mail geïnformeerd.
 • Tijdens de proefperiode ontvang je 4x een vragenlijst per e-mail.
 • Op deze actie zijn de algemene voorwaarden stad- en streekvervoer van toepassing
 • Alle voorwaarden van de proef lees je hier: deelnemersvoorwaarden en de privacyverklaring. In gevallen waarin de voorwaarden niet voorzien, neemt Keolis een beslissing.

Veelgestelde vragen

Op de website van OVpay vind je een overzicht van de veelgestelde vragen over deze proef. Kom je er niet uit? Dan kan je contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 033-330 2400. Deze is speciaal voor de deelnemers van de proef. 

Vraag over je aanmelding?
De eerste groep die eind april is gestart, heeft de proef inmiddels afgerond. De start van de tweede groep s naar verwachting na de zomervakantie. Wil je meedoen, meld je dan nog snel aan via het formulier. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Let op: download direct alvast de OVpay app en maak een account aan met het mailadres waarmee je je aanmeld voor de proef. De OVpay app heb je nodig om bij de start van de proef de OV-pas te kunnen bestellen en er vervolgens saldo op te zetten. 

Heb je vragen over je aanmelding? Neem dan contact op met de allGo klantenservice.