Een stormachtig begin

Chris Hogeveen, Concessiemanager Keolis Nederland voor Almere:
 
“Even rustig opstarten was er niet bij. We hadden nog maar net het stuur overgenomen van Connexxion of we kregen op onze eerste twee dagen in Almere te maken met zware sneeuwval, waardoor we op maandag onze dienstverlening zelfs even moesten staken in verband met de veiligheid. Daarna volgde op 4 januari een landelijke OV-staking en raasde er op 18 januari een zware westerstorm over Nederland.

Maar onze mensen lieten zich niet uit het veld slaan en leverden een grootse prestatie. Ondanks de barre omstandigheden werden tijdens de storm vele busritten uitgereden of omgeleid en de servicewinkel op Station Centrum bleek een prima schuilplek. Verschillende reizigers die in de problemen kwamen door valpartijen, vallend glas en zelfs hartklachten werden door onze service- en veiligheidsmedewerkers geholpen om bij het ziekenhuis te komen.

Wat we wel hebben geleerd is dat het in heel Almere (maar vooral in Almere Centrum) lastig is om snel actuele reisinformatie of mededelingen op de digitale informatieborden te krijgen. De komende tijd gaan we kijken hoe we dat kunnen verbeteren. Maar na ons eerste kwartaal, met enige opstartproblemen met de gloednieuwe bussen, hevige sneeuwval, een staking (waarvan de gevolgen voor de reizigers gelukkig beperkt bleven) en een storm met windstoten van 140 km per uur, kunnen we met een gerust hart zeggen: wij zijn er klaar voor!”

Sluiten De website(s) van Keolis Nederland (voorheen Syntus) gebruiken bij bepaalde functionaliteiten cookies.