Dienstregeling 2022

Op deze pagina vind je informatie over de dienstregeling van 2022. Deze dienstregeling gaat in per 12 december 2021 en geldt (voorlopig) tot mei 2022.

Plan jouw reis
Wil je zien weten wat er verandert voor jouw reis? Plan jouw reis vooraf met onze handige reisplanner.

Folders en Lijnnetkaarten

Hieronder vind je dienstregeling flyer van allGo en R-net inlcusief de lijnnetkaart.

Lijnnetkaart Almere 
Lijnnetkaart R-net

 
Wijzigingen dienstregeling
Op 12 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in grote delen van Nederland. Dit verandert er in Almere.

allGo

Lijn M1 t/m M7
De bussen blijven even vaak rijden. Om goede aansluitingen te behouden op andere buslijnen en treinen, veranderen de vertrektijden.

Lijn 22, 24, 25 en 525
De bussen blijven even vaak rijden. Om goede aansluitingen te behouden op andere buslijnen en treinen, veranderen de vertrektijden.

Nachtnet
Het nachtnet van allGo rijdt zolang de horeca in de nacht gesloten is niet. Daarom rijden op vrijdag- en zaterdagnacht de nightGo bussen nog niet richting Amsterdam. Ook rijden de extra late ritten in Almere, net zoals nu, grotendeels niet. De laatste bus vertrekt op vrijdagnacht rond 02:00 uur. Op zaterdagnacht vertrekt de laatste bus rond 03:00 uur.  

R-net

Andere dienstregeling in verband met Floriade
Per 12 december is de busbaan tussen Kasteel en ’t Oor afgesloten. Hier wordt in 2022 de Floriade georganiseerd. De busbaan is in heel 2022 niet beschikbaar voor het evenement zelf en de op- en afbouw periode ervoor en erna. De R-net lijnen 322, 323 en 326 rijden daarom een andere route via de Steiger en Steigerdreef. Omdat de route verandert, wordt de reistijd iets langer. Daarom wordt de dienstregeling van de R-net lijnen aangepast. De R-net lijnen sluiten ook in 2022 goed aan op andere bussen en treinen.

Lijn 322 Almere Stad Parkwijk - Amsterdam Amstelstation
Lijn 322 rijdt voortaan overdag van maandag t/m zaterdag twee keer per uur. ’s Avonds en op zondag rijdt er nog één keer per uur een bus. Samen met lijn 323 zorgen we hiermee voor een kwartierdienstregeling in de spits tussen Station Parkwijk en Muiden P&R. In verband met de Floriade verandert de route. Hierdoor passen we de dienstregeling aan. De bus kan ook niet meer stoppen bij de tijdelijke bushalte Aeres. Deze halte vervalt.
Vanaf januari rijdt er in de spits (van 06:00 tot 09:00 uur en van 15:00 tot 18:00 uur) op lijn 322 twee keer per uur een extra bus. Deze bus rijdt enkel tussen Muiden en Parkwijk. Op dit gedeelte van de route is het vaak  drukker door de scholen in Almere Poort. De extra ritten sluiten aan op ’t Oor en Muiden P&R op buslijnen richting Amsterdam.

lijn 323 Almere Stad Parkwijk - Amsterdam Bijlmer ArenA
Lijn 323 rijdt voortaan overdag van maandag t/m zaterdag twee keer per uur. ’s Avonds en op zondag rijdt er nog één keer per uur een bus. Samen met lijn 322 zorgen we hiermee voor een kwartierdienstregeling in de spits tussen Station Parkwijk en Muiden P&R. In verband met de Floriade verandert de route. Hierdoor passen we de dienstregeling aan, zodat de aansluitingen behouden blijven. De bus kan ook niet meer stoppen bij de tijdelijke bushalte Aeres. Deze halte vervalt.

Lijn 326 Almere Station Centrum - Blaricum Carpoolplaats
Lijn 326 blijft in 2022 even vaak rijden. In verband met de Floriade verandert de route. Hierdoor passen we de dienstregeling aan, zodat de aansluitingen behouden blijven. Om de bussen goed aan te laten sluiten op andere bussen en treinen, vertrekt de bus niet ieder uur op dezelfde tijd.

Lijn 327 Almere Haven Centrum - Amsterdam Amstelstation en lijn 328 Almere Haven Centrum - Amsterdam Bijlmer ArenA
Beide lijnen blijven in 2022 even vaak rijden. De vertrektijden veranderen, zodat de bussen ook in 2022 blijven aansluiten op lijn 322 en 323. Lijn 327 en 328 sluiten voortaan op busstation ‘t Oor beter aan op buslijn M1.