OVpay

Ideaal voor als je niet zo vaak met het OV reist en geen OV-chipkaart hebt.

  • Eenvoudig inchecken met je betaalpas of creditcard.
  • Je betaalt voor wat je reist
  • Geen OV-chipkaart nodig
Vanaf
€ 1,08+ kilometerprijs

Met OVpay introduceren we het nieuwe in- en uitchecken in het OV voor reizigers die tweede klas en zonder korting of abonnement reizen. Hoe werkt OVpay? Heel makkelijk: je houdt je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel tegen de gele kaartlezer in de bus en - bliep! - je bent ingecheckt. Na je reis check je op dezelfde manier, met dezelfde pas weer uit. Zo simpel is het. Het lijkt op contactloos betalen in de supermarkt. Het verschil: je checkt op je bestemming ook weer uit. 

Zorg dat je contactloos betalen aan hebt staan en dat je je pas uit je portemonnee haalt bij het in- en uitchecken. Zo check je in met de pas die jij wilt.

In heel Nederland in het openbaar vervoer.
Voor reizigers zonder OV-chipkaart, die toch graag voordelig met de bus of trein willen reizen. Je checkt in- en uit met je betaalpas of creditkaart, ook op je telefoon.
Je hoeft niets te kopen en je niet aan te melden. Je kan gewoon in-en uitchecken met je betaalpas of creditcard, ook via mobiel. Je betaalt het landelijke opstaptarief van € 1,08 en de prijs per kilometer. 
Voor de landelijke OVpay ontwikkelingen kijk je hier.