Een tweede leven voor gevonden voorwerpen

13-4-2021
Of je nou haastig, goed uitgerust of buiten adem de trein of bus pakt, in de waan van de dag vergeet je weleens iets. Onze reizigers laten regelmatig spullen liggen. Deze gevonden voorwerpen vind je terug via iLost. De spullen die na drie maanden nog niet zijn opgehaald, proberen we zoveel mogelijk een tweede leven te geven. Wel zo duurzaam!

Zo gaan in Almere gevonden telefoons naar de inzameling van We-Collect. De opbrengst hiervan gaat naar Stichting Aap. Voorwerpen zoals tassen, kleding en andere spullen gaan naar Stichting Wensjes. Dat is een non-profitorganisatie die met veel vrijwilligers hulp biedt aan de minderbedeelde mensen in Almere. Gevonden brillen leveren we in bij Pearle om zo het project van Ophthalmology Worldwide in Congo te steunen. 

Identiteitsbewijzen zoals rijbewijzen en ID-kaarten leveren we in bij de gemeente, zodat ze op de juiste manier vernietigd kunnen worden. 

Dus ben je iets verloren? Kijk dan bij de gevonden voorwerpen of kom langs bij de allGo-servicewinkel op station Almere Centrum. Haal je het niet op? Weet dan dat jouw tas, bril of paraplu niet in de prullenbak belandt, maar een tweede leven krijgt.