allGo zet extra bussen in naar Gooisekant tijdens ochtendspits

10-1-2018

Keolis Nederland en de gemeente Almere bieden per 8 januari extra busritten aan op het traject Station Parkwijk via ’t Oor naar Station Almere Poort, waarmee ook bij de haltes op de Gooisekant wordt gestopt.

Na de start van het busvervoer op 10 december door Keolis Nederland, de vervoerder achter de allGo en R-net bussen in Almere, bleek dat de R-net streeklijnen 322 en 323 tijdens de spits vaak overvol waren, met opmerkingen van reizigers en chauffeurs tot gevolg. “Op basis van de informatie over aantallen reizigers, die beschikbaar was tijdens de aanbesteding, zou er voldoende capaciteit voor alle reizigers moeten zijn. In de huidige situatie blijkt echter, dat er meer reizigers gebruik maken van deze lijnen.”, aldus Hanneke Ruiter, woordvoerder van Keolis Nederland. “Tevens hebben wij het idee dat reizigers het alternatieve traject naar Poort, via metrolijn M4 nog niet hebben gevonden. Daarom bieden wij de komende maanden een oplossing met extra ritten tijdens de ochtendspits.“

Hoe kan je meereizen?
De extra bussen zijn goed te herkennen. De ritten worden gereden met de blauwe 15 meter allGo stadsbussen. De extra ritten zijn niet zichtbaar in de reisinformatie of op de dienstregeling. Deze zullen enkele minuten voorafgaand aan de reguliere rit gaan rijden. De extra bus komt dus iets vóór de reguliere bus op de halte aan. Op de bestemmingsaanduiding op de bus staat: “Almere Poort versterkingsrit”. Alle vervoerbewijzen die geldig zijn in de R-net bussen zijn ook geldig in de allGo versterkingsbussen. “Wij bieden hiermee extra reismogelijkheden naar Gooisekant en hopen hiermee dat het reizen in de drukke ochtendspits comfortabeler en sneller wordt.”

De inzet van versterkingsbussen is een tijdelijk project dat medio april zal worden geëvalueerd.

allGo zet extra bussen in naar Gooisekant tijdens ochtendspits