OVpay: in- en uitchecken met je betaalpas bij allGo

Je kiest wat bij jou past

Met OVpay introduceren we in Nederland het nieuwe in- en uitchecken in het OV voor reizigers die tweede klas en zonder korting of abonnement reizen. Ben jij zo’n reiziger? Dan kun je nu in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard, of je mobiel. En dat kan sinds dinsdag 14 februari 2023 ook bij allGo.

Hoe werkt OVpay?

Heel makkelijk: je houdt je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel tegen de kaartlezer of het poortje en - bliep! - je bent ingecheckt. Na je reis check je op dezelfde manier, met dezelfde pas weer uit. Zo simpel is het. Het lijkt op contactloos betalen in de supermarkt. Het verschil: je checkt op je bestemming ook weer uit.

Zorg dat je contactloos betalen aan hebt staan en dat je je pas uit je portemonnee haalt bij het in- en uitchecken. Zo check je in met de pas die jij wilt.

OVpay komt steeds dichterbij

We introduceren nu in- en uitchecken met de contactloze betaalpas, creditcard, of mobiel. Ideaal als je af en toe met het openbaar vervoer reist en zonder korting of abonnement.

Hierna breiden we uit zodat ook bijvoorbeeld studenten, zakelijke reizigers en abonnementhouders gebruik kunnen maken van OVpay. Daarvoor moet je nog even geduld hebben. We houden je op de hoogte als er nieuwe mogelijkheden bij komen.

Hoe werkt in- en uitchecken?

 1. Check in met je contactloze betaalpas, creditcard of je betaalpas op je mobiel. Haal je betaalpas uit je portemonnee. Zo weet je zeker met welke pas je incheckt. 
 2. Stap je uit? Dan check je uit met dezelfde pas als waarmee je bent ingecheckt. Ook nu haal je de pas bij het uitchecken uit je portemonnee.
 3. Je betaling gaat automatisch. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht met de omschrijving NLOV. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement.
 4. Wil je de reiskosten van die dag bekijken? Voer de 14 cijfers en letters die achter NLOV staan en het afgeschreven bedrag in op deze pagina

 

Kan OVpay ook met mijn betaalpas?

Je kunt in- en uitchecken met:

 • een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank, Knab of SNS
 • een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (o.a. uitgegeven door ICS)
 • een mobiel die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen of creditcards. Dus ook met Apple Pay of Google Wallet
 • een buitenlandse contactloze betaalpas of creditcard van Maestro, V PAY, Mastercard of Visa

Gewoon zonder OV-chipkaart of abonnement. Vooraf aanmelden is niet nodig. Haal je OV-chipkaart of betaalpas altijd uit je portemonnee of telefoonhoesje. Zo weet je zeker waar je mee in- en uitcheckt.


Keuzehulp

Via deze pagina kun je de keuzehulp uitvoeren, waarin je een paar simpele vragen kan beantwoorden. Zo weet jij snel of je al met OVpay kunt in- en uitchecken. 

De OVpay App

Sinds kort beschikt OVpay ook over een app. Met deze app heb jij het overzicht in al je reizen. Live zien of je in- of uitgecheckt bent? Check de app. Ben je vergeten om uit te checken? Je past het aan in de app. Een overzicht van je reiskosten en je reizen? Check! Via deze pagina is het mogelijk om de app te downloaden. 

Veelgestelde vragen over OVpay

Wil je meer weten? Op de website van OVpay staan een heleboel vragen en antwoorden voor je op een rij. Staat je vraag er niet tussen, dan heb je ook de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen.

Reizen met OVpay in de regio Almere

Stap je tijdens je reis over op de bus van Connexxion Gooi & Vechtstreek, reis je verder met het GVB of met de trein van NS? Geen probleem, ook daar kan je gewoon in- en uitchecken met je bankpas. Sinds eind maart kan het ook bij lijn 159/160 van OV Regio IJsselmond. Check hier waar je in Nederland al OVpay kan gebruiken. 

Tips

 • Goed in- en uitchecken = 4 groene lampjes. Dit geldt voor iedereen die met de allGo of Keolis R-net bus reist. Houd je OV-chipkaart of bankpas/creditcard net zolang tegen de kaartlezer, totdat alle 4 de groene lampjes branden. Zo weet je zeker dat je goed bent in- of uitgecheckt.
 • Voorkom dubbele reiskosten. Nu je zowel met je bankpas als OV-chipkaart kan reizen, is het belangrijk de volgende stappen aan te houden. Kies eerst de pas waar je mee wil inchecken. Haal de pas uit je portemonnee of telefoonhoesje. Houd de pas tegen de kaartlezer. Je bent ingecheckt. Check weer uit met dezelfde pas. Zo voorkom je dubbele reiskosten. Toch een uitcheck gemist? Kijk dan op www.ovpay.nl/reiskosten
 • Je plastic bankpas/creditcard en de mobiele versie op je telefoon worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening. Je kan dus niet met de plastic betaalpas inchecken en vervolgens uitchecken met je mobiel.
Heb je vragen?
Dat snappen we! Op de website ovpay.nl staat alles bij elkaar. Zo lees je op welke plekken in ons land je al met OVpay in- en uitcheckt. Ook vind je de antwoorden op vragen die je als reiziger kunt hebben. Zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.

Gerelateerde documenten