OVpay: in- en uitchecken met je betaalpas in Almere

14-2-2023
Reizigers in Almere kunnen in alle bussen van allGo en Keolis R-net naast hun OV-chipkaart nu ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard – ook op hun mobiel. Met de introductie van OVpay wordt het reizen met de bus bij allGo nog makkelijker.
 
Nieuwe betaalvormen
Het OV-betalen gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. De reiziger bepaalt straks zelf hoe hij of zij betaalt. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor steeds slimmer, steeds makkelijker. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven landelijk ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay.

In bijna heel Nederland kun je al in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard of met de betaalapp op je telefoon. Je reis betaal je nu net zo makkelijk als je boodschappen in de winkel.
 
Hoe werkt het?
Reizen met een betaalpas werkt heel eenvoudig: precies hetzelfde als de OV-chipkaart. Bij het instappen, pak je je mobiele telefoon of haal je je bankpas uit je portemonnee. Je checkt daarna veilig in met je contactloze betaalpas, creditcard of je betaal-app op je mobiel. Vooraf aanmelden of een app downloaden is niet nodig.

Let op! Uitstappen betekent uitchecken! Dat doe je met de dezelfde bankpas, creditcard of betaal-app op je mobiel waarmee je bent ingecheckt.

Ook bij het in- en uitchecken met je betaalpas geldt:
  • zorg vóór je incheckt voor voldoende saldo op je bankrekening,
  • zodat je je ritten van vandaag kunt betalen en uit kunt checken.
De betaling gaat veilig en automatisch. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht, met de omschrijving NLOV. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement.
 
Meer informatie
Meer informatie voor reizigers is te vinden op allgobus.nl/ovpay. Informatie over de introductie van nieuwe betaalvormen in het OV is beschikbaar op: ovpay.nl.