Animatie: Hoe kom ik aan een buskaartje?

28-6-2018
Reizen met allGo en R-net begint met het kopen van een buskaartje. Maar hoe kom je daar nu aan?
  • Je kunt kiezen voor een OV-chipkaart. Dan werkt het net zoals in de trein. Je koopt saldo of een abonnement via de webshop op www.allGobus.nl en laadt het op je OV-chipkaart.
  • Heel makkelijk is het kopen van een kaartje via onze allGo app. Die is er voor iOS en Android. De app tovert een barcode op je scherm, die je onder het check-in apparaat in de bus houdt.
  • Of je koopt een kaartje bij één van de verkooppunten in Almere. Die vind je hier.
  • Ook op de bus kun je een kaartje kopen. Daarvoor gebruik je de rode verkoopautomaat in de allGo bussen. Die zitten in het midden van de bus.
  • Of, als je met de rood-grijze R-net bus reist, dan koop je een kaartje bij de chauffeur.
 Let goed op: Je kunt op de bus alleen met je PIN-pas of je Credit Card betalen. Contant geld wordt uit veiligheidsoverweging niet meer geaccepteerd.

We wensen je een fijne reis en vergeet niet in- en uit te checken!!!

Bekijk hier onze animatie. 
 

Voorkom €50,- boete

Reizen zonder geldig buskaartje, abonnement of in-check kost je een boete van € 50. Doe dat dus maar niet. En scholieren, studenten en forensen let op! Ook met een abonnement check je iedere rit in en uit!

Vergeten uit te checken?

Ben je vergeten uit te checken? Dan ben je het instaptarief kwijt: € 4,- in de bus en € 20,- in de trein. Dit bedrag kun je maximaal 3 keer per jaar terugvragen op www.ov-chipkaart.nl.

Let op: je OV-chipkaart wordt geblokkeerd als je 12 keer niet hebt uitgecheckt. Ook als je in de trein – zonder eerst uit te checken – bij een volgende vervoerder incheckt, telt dit als een gemiste uitcheck.

Tip: nooit meer te weinig saldo

Reis je met een persoonlijke OV-chipkaart? Vraag dan automatisch opladen aan op www.ov-chipkaart.nl. Zo heb je nooit meer te weinig saldo; wel zo makkelijk!

Let wel op: je persoonlijke OV-chipkaart mag je niet uitlenen.
Animatie: Hoe kom ik aan een buskaartje?